donderdag 20 februari 2020

Een nieuw tijdperk

2020 is inmiddels alweer bijna 2 maanden oud.
Het jaar is begonnen met veel nieuwe plannen, een opleiding, een reis, hondse logeetjes...

En een overstap naar een nieuwe webhost.
Een beetje verplicht!
Door een foutmelding bij het uploaden naar de server, kwam ik erachter dat mijn internetprovider Ziggo besloten heeft per 1 april 2020 haar gratis webspace te stoppen.
Alhoewel ze, volgens eigen zeggen, de meeste regelmatige gebruikers hebben geïnformeerd... blijkt dit persoon dat dus niet 😢. Ik las het bij mijn fout research op het gebruikersforum.

15 jaar lang heb ik er met plezier mijn websites gehost. Van de eerste stappen die ik met een webdomeinnaam en een pagina op het world wide web zette. Geholpen door de destijds eenvoudige  kennis van "seniorenweb be" schreef ik mijn eerste lijntje html.

En dat doe ik, ondanks alle nieuwe protocollen eigenlijk nog steeds.
De moderne ICT-er, cq webmaster zal er vast van gruwelen.
Maar ik ben niet zo'n fan van die moderne"mobiele"webpagina's die je door middel van steeds weer klikken van een paar regeltjes verder kunt voorzien of waar bij je je afvraagt waar je de rest van de informatie vind.
Dus mijn webpagina's zie je nog steeds in zijn geheel op je mobiele schermpje.
In het miniatuur dan weliswaar.
Doch met simpelweg uitscrollen kun je de zinnetjes zo groot maken, dat je die leesbril net niet nodig hebt of erop inzoomen om een mooie foto nader te bekijken.

Op zoek naar een nieuwe host dan maar, die me eenzelfde mogelijkheid bood en waar mijn domeinnamen een veilig nieuw thuis konden krijgen. Een extra optie om mailadressen toe te voegen die niet internetprovider afhankelijk zijn, leek me ook wel wat...
 You never know where the future goes, niet waar?
En een klantenservice, waar je niet van kastje naar de muur gestuurd wordt,
en ook niet het gevoel krijgt dat ze aan de andere kant van het internetwebdraadje je staan uit te lachen, vanwege de in hun ogen onnozele hostingvragen... dat was ook wel fijn!

Zo gezegd, zo gedaan!
Een weekendje geduld om de betaling te regelen en het mailtje binnen kwam waarin stond dat ik beschikte over een eigen stukje webruimte. Op sociale media even een berichtje dat mijn websites under construction  en dus even offline waren. En huppakee...
Uiteraard liep ik meteen tegen wat dingetjes aan, waarbij ik die interne hulp goed kon gebruiken. Maar nadat dat geregeld was kon ik dan ook echt aan de slag.

In al die jaren was mijn websitemap aardig uitgedijt. Dus was het misschien ook wel eens even tijd voor heuse voorjaarsschoonmaak.😏
Fotomappen uitspitten, link verwijzingen nachecken,  redirects elders regelen, een nieuwe bezoekersteller en favicon ritselen, teksten updaten, nieuwe foto's bewerken...
Waar vroeger alles op een hoop zat en dus ook kruislings gebruikt kon moest ik nu voor elk van mijn domeinen een eigen map met de juiste items aanmaken, zowel thuis als online.
Stof tot nadenken dus.😵

Gelukkig hielp het weer een beetje mee...Storm en regen. Echt weer om thuis bezig te zijn!

En na vele keren bijstellen en aanpassen, was het dan zover dat we de browsertest konden doorstaan.
We zijn weer online. Met een beetje minder ranking van Google misschien, die de oude redirect nog even in zijn geheugen lijkt te hebben. Maar met de echte domeinnamen als standplaats is er nu echt geen twijfel  meer of je wel op de goede plek bent belandt.

En dan rest nog via filezilla afscheid nemen van het oude webhonk.
 Op 1 pagina na dan, die de verhuizing aankondigt en de websites verwijst naar het nieuwe thuis tot  de webspace op 1 april verwijderd wordt.  Met weemoed nam ik al deleted afscheid van alle html-bestanden en mappen die 15 jaar lang de tijd doorstonden.

Ben ik klaar? ...natuurlijk niet!
Verschilllende pagina's moeten nog een 2020 jasje krijgen. Maar..
Zowieso...een beetje website moet leven..niet waar???

Als je niks te doen hebt, voel je dan vrij om eens te gaan kijken;

www.at-thebeardie-inn.com
(ons webthuis en dat van onze kleinschalige kennel At the beardie-Inn)
www.beardiesbedandbreakfast.nl   en www.dehondentuin.nl
( ons gastouder en logeeradres Beardies Bed & Breakfast De Hondentuin©)

En dit blog vind je terug op www.balansisalles.nl

Ik hoor graag wat je er van vind.

groetjes en beardievoetjes en tot een volgende keer
Geen opmerkingen:

Een reactie posten