dinsdag 9 maart 2021

Low Waist High Waist

Je hebt het vast al eens meegemaakt.....

Je hebt je een broek of zoals in mijn geval een leuke legging gekocht.

Maar na een paar keer dragen heb je het kledingstuk maar ergens achter in de kast gegooid. Niet omdat het uit de mode is of je er geen combi mee kan maken. 

Nee, van frustratie. Omdat de taille wel erg laag is en je het gevoel krijgt dat je steeds aan het hijsen bent om die bouwvakkerspleet te verbergen.

Zonde eigenlijk, zeker in een wereld waarin de afvalberg door afgedankte kleding van 1 modeseizoen dagelijks groter wordt.

Maar ja..die legging ( of lees broek) zit gewoon niet lekker…😕

En dan komt opeens de oplossing op je pad. 

Je kunt met een simpele manier, als je een beetje handig bent met schaar, naald en draad, je taille verhogen. Ofwel low waist wordt high waist broek.

Om zoiets meteen met een dure broek uit te proberen..tja..dat had ik waarschijnlijk niet gedurfd. Maar die legging achterin mijn kast. Daar was al niets meer aan verloren.

Dus de eerder genoemde items , de  binnenste buitengekeerde legging, wat kopspelden, een tornmesje ( gaat ook met een nagelschaartje hoor) bijeen geraapt en aan de slag.

Vanaf het middelpunt van het kruis op alle vier de naden ( front, back en benen) eenzelfde afstand ( in mijn geval 3 vingers breed) gemeten en gemarkeerd met een speldje. En alles daartussen losgetornd. Leuk zo’n open kruis maar wel wat chilly.

Dus hup naar de volgende stap. Achterbroek en voorbroek zo op elkaar leggen dat de losse punten aan elke broekspijp op elkaar liggen en een ( denkbeeldige) lijn trekken ( van middenvoornaad naar broekspijp) om de punt eraf te knippen. En dat natuurlijk aan beide broekspijpen.

Leg dan de broek zo dat de gehele open naad vanaf de tailleband door loopt en de gelockte naad van de broekspijpen kruist. Stik de naad vast. Wil je eerst passen doe het dan met een rijgdraad. En wanneer je tevreden bent stik je de naad vast en lock je de rand met naaimachine of feston steek netjes af.


En voilá…een “ nieuwe aanwinst" voor je kledingkast, die nu wel comfortabel zit om leuke outfits mee samen te stellen.


van low waist naar high waist legging- Balans is Alles. NL



Geen opmerkingen:

Een reactie posten